Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Sarı Prenses Üretimi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin
Admin


Mesaj Sayısı : 81
Reputation : 0
Kayıt tarihi : 04/11/09
Yaş : 40
Nerden : KONYA

Sarı Prenses Üretimi Empty
MesajKonu: Sarı Prenses Üretimi   Sarı Prenses Üretimi I_icon_minitimeÇarş. Tem. 07, 2010 8:08 pm

Merhaba Sayin Forum Uyeleri;
Malawi Cichlidleri basligi altinda Sari Prenses Uretimi hakkinda bazi bilgiler vermek istiyorum.Umarim ilgilenen,yeni baslayan ve baslamak isteyen arkadaslara yararli olur.

SARI PRENSES Uretimi


Sarı Prenses Üretimi Labidochromis_caereuleus-M


Latince adi Labidochromis caeruleus olan ve halkimiz tarafindan Sari Prenses olarak bilinen bu baliklar Malawi Golunde bulunmatadirlar.Bir cok cichlid grubu gibi,Sari Prenseslerde bulunduklari bolgelere gore gruplandirilirlar.

Sari Prenses uretimi canli doguran gruplarina gore daha zor olsa bile,cichlid turleri arasinda uygun sartlar saglandiktan sonra basit hal alacaktir.

Oncelikle Sari Prenses uretimini anlatmadan once, kuracagimiz akvaryum ve dekorundan bahsetmek istiyorum.

Akvaryum;


Boyutunu olabildigince buyuk tutmamiz gerekmektedir.Erkekler akvaryum icerisinde kendilerine bolge sececeklerdir.Bu bolgeye hic bir baligi yaklastirmayacaklardir.Her erkek Sari Prenses yaklasik olarak 25cm2 alana hukumdarlik kurar.Boylece akvaryum boyutlarini ve icerisine koyacagimiz balik sayisini olmasi gerektigi gibi ayalarmazsak ileride bir cok sorunlarla karsilasabiliriz.Ornek olarak yetiskin 2 erkek ve 8 disi Sari Prenses icin 80-120 lt arasi bir akvaryuma sahip olursak yer seciminden dogacak sorunlardan kurtulmus sayiliriz.

Dekor;


Sari Prensesler Malawi golunun kayalik yerlerinde yasadiklari icin, onlara akv aryum icerisinde dogal ortamlarini aratmayacak sekilde hazirlamaliyiz.|Erkekler ve disiler kendilerine yuva yaparlar ve bu yuvalari yapmak icin akvaryum icerisinde kayalardan magaralar olusturmak ve dibe bir miktar kum koymamiz gerekmektedir.Erkeklerin yuva yapmasinin sebebi, ciflesme doneminde disiyi yuvaya cekerek ciflesmek islemini gerceklestirmektir.Disiler ise; ciflesme isleminden sonra baska bir erkekle ciflesemyecegi icin kendisine saklanma yeri yapmaktir.

Cichlid akvaryumunda bitki olur mu?

Az oncede soyledigim gibi Sari Prensesler malawi golunun kayalik bolgelerinde yasarlar,diyetleri protein ve bitkiseldir.bu yuzden akvaryuma koyacagiz ince yaprakli bitkiler Sari Prensesler tarafindan hirpalanacktir.Ancak illaki ben koymak istiyorum derseniz, 2 seceneginiz olacak. 1) Plastik bitki kullanmak 2) Kalin yaprakli bitkiler secmek. Ancak burada da dikkat etmeniz gereken unsur, bitkileri kuma iyi monte etmelisiniz aksi halde cichlidler kumu kazdiklari icin koklerini disari cikaracaklardir.

Cichlid akvaryumunda Mango koku kullanabilirmiyim?

Kesinlikle hayir.Cunku Sari Prensesler, Ph degeri 7.0-8.0 arasinda olmalidir.Mango kokunun ozelligi,Suyun Ph derecesini dusurmektir.Bu nedenler Sari Prenses akvaryumunda mango koku kullanamayiz.

Su Sicakligi

Sari Prensesler, kotu sartlara en dayanikli baliklar arasinda yer almaktadir.Onlari ufak sicaklik degisikleri gibi unsurlar fazla etkilemez ancak bu akvaryum icerisinde istedigimiz gibi oynamalar yapabilecegimiz anlamina gelmez.Sari Prenseslerin su sicakligi 26-28 derece arasinda sabit tutulmalidir.Bu onlarin hastalanma, ureme ve bunun gibi sorunlarla karsilasmamasina engel olacaktir.

Ciflesme ve Kulucka;

Sari Prensesler akvaryum icerisinde yeterli sayida disi ve erkek orani ayarlandiginda uremeleri daha kolay olacaktir.Bunun icin en iyi 1 erkek ve 4 disi yada akvaryum boyutunun buyuk oldugunu varsayarsak 2 erkek ve 8 disi seklinde olmalidir.
Erkek Sari Prenses Ciflesmeye hazir oldugunda, kendine bir bolge sececektir ve orada kendisine yuva yapmaya calisacaktir.Ilk olarak yapmak istedigi yuvanin altinda ve yanindaki kumlari agziyla tasiyarak kazacaktir.Daha sonra akvaryum icerisinde bulunan disilerden hazir olani buldugunda ona kur yapmaya baslayacaktir.Bunun belirtileri erkek sari prensesin agiz kisminda kararmalar gorunur.


Sarı Prenses Üretimi Labidochromis_caeruleus-1



Bu kararmalar zaman zaman diside gorulmektedir.Bu olumsuz degil aksine olumlu bir durumdur.Disinde cioflesmeye hazirlandigini gostermektedir.
Disi karninda yumurtalari olusturduktan sonra erkek disinin salgiladigi tupcukleri farkeder ve bu andan itibaren disi ile erkegin ciflesmesi an meselesidir.Erkek kur yaparak,titreyecek onu yapmis oldugu yuvaya ceker ve orada ciflesme islemi gerceklesir.Bu ani izlemek isteyen arkadaslar icin kendi Sari Prensleslerimin ciflesme videosunu buraya koydum,
Buradan ulasabilirsiniz.







Iste bu andan itibaren disi baliginizin agzinda yavrularin oldugunu ve agzinin sarktigini goreceksiniz.Bu bariz bir sekilde belli olmaktadir.




Sarı Prenses Üretimi 10945_disisiyah



Disiler yavrulari agzinda yaklasik 18-21 gun arasinda tutar ve bu zaman icerisinde kesinlikle yem yemez.Bunun icin eger disi baliginizi ana tanktan ayirma kanatindeyseniz ve baligi kendi dogasiyla dogurmasini bekleyip bu guzel goruntuyu gormek istiyorsaniz yapacagiz tek sey beklemek olacaktir.Disi ayirdiginiz akvaryumu rahat ve guvenli hissettigi anda yavrulari agzindan salacaktir.
Ancak yedek bir tankiniz yoksa ve diger baliklarla birlikte disiye bakmak itiyorsaniz bu durumda disiyi kusturmaniz gerekmektedir.Cunku disi baligi agzindan saldigi anda diger baliklar yavrulari yiyeceklerdir.Bunun icin yumurtalarin disinin agzinda kacinci gunden itibaren canladigini ve ciflesme doneminden sonra hergunu saymaniz, bilmeniz gerekmektedir.Yumurtalar disinin agzinda, 8-10. gunden sonra canlanmaya baslar.Ve kusturma islemini 13-14 gunde yapmamiz en uygun zaman olarak bilinmektedir.

Yavrulari kusturduktan sonra, yavrular vucutlarinda yumurta sarilariyla birlikte dunyaya geleceklerdir.Bu yumurta sarilarinin vucutlarindan gitmesiyle yaklasik 2-3 gun sonra yavrular yem yemeye baslayacaktir.Ve yavrularin gelesimi icin canli yem vermek gerkemektedir.Bunun icinde en uygun oalrak Artemia kullanabilirsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://unuvar.yetkinforum.com
 
Sarı Prenses Üretimi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: EĞLENCE-KORKU&YAŞAM :: Hayvanlar Alemi :: Akvaryum-
Buraya geçin: